fbpx

2022. április 30-án, a hagyományt fenntartva, a pandémia miatt kétéves késéssel került megrendezésre a XII. Izsáki Tészta Majális

Ezúttal is a Vino étterem tavaly kibővített vén-diófás kerthelyisége adott otthont a rendezvénynek. A főzéshez a tésztákat most is az Izsáki Házitészta Kft. biztosította. A főzőversenyen túl gazdag programok várták a résztvevőket. Nagyon szép létszámú csapat jött össze. Köztük is kiemelkedik a Sárfehér Néptánc Egyesület, akik több mint harminc fővel jelentek meg. Igazán kitettek magukért, hiszen a helyszínen készítették el a gyöngytyúk levesbe való csigatésztát, és rétest is készítettek. Emellett persze a néptáncos programnak is aktív részesei voltak.
Ezen felül, az általában itt szereplő már rendszeresen megjelenő izsáki csapatok mellett, Ágasegyházáról a Boróka Népdalkör és Citerazenekar Egyesület is indított egy csapatot, a főzés mellett bemutatták különleges citeráikat, no meg a citera tudásukat, profi népzenei előadást hallhattunk tőlük. Új indulóként vett részt Kecskemétről a Gyermekliget Alternatív Óvoda és Iskola, akik gyermek foglakoztatóval is készültek.

A főzőversenyt kísérő zenés programok is, a ZÖREY pinceklubja helyett az étterem diófás kerthelyiségében kaptak helyet:

A különböző településeken élő zenészeket, az alkalmi zenélések által szövődött barátság keltette életre (sodorta össze) a Sodrás Bandává 2019 nyarán. A tésztamajálison a jó ebédhez szólt a nótájuk, valamint a Kiskőrös Néptáncegyüttes és az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes bemutatójához: Kürtösi Lilla és Bőtös Barnabás vezette táncházhoz húzták a talpalávalót, a képek tanúsága szerint önfeledt hangulatot teremtve.
A Led Zeppelin SESSION zenekar 2021. november 27. után ismét a ZÖREY klubban játszott. Bár most nem a pinceklubban, hanem a Vino étterem diófás kerthelyiségében, a tésztamajálishoz kapcsolódva szórakoztatták a rock kedvelőit. Ezúttal az ismert számok mellett akusztikus és áthangszerelt számokkal is elkápráztatták a közönséget. A német vendégek megnyilvánulása szerint „jobbak, mint az eredeti”…
A tésztamajálist záró Tésztabálhoz a Naposa(abb) Oldal zenekar folytatta a remek hangulatot. Ez alkalomra a három énekessel felálló zenekar ismert slágerekkel, színvonalas előadással bírta hajnalig tartó táncra a kitartó vendégeket.

További információ és képgaléria a Facebook-on érhető el