fbpx

XI. Izsáki Tészta Majális

 XI. Izsáki Tészta Majális 2019. április 27-én a Vino étterem véndiófás kerthelyiségében. Az Izsáki Értéktárban is helyet kapott rendezvényen, a tésztaételekhez az alapanyagot ezúttal is az Izsáki Házitészta Kft. biztosítja.
A családias hangulatú főzés mellett további kiegészítő programok is helyet kaptak. RC Tank Fórum 1/16 méretarányú távirányítású harckocsi makettetek bemutatója; BAHORKA társulat gyermekműsora; orgoványi Karakterek Színjátszó Csoport vidám előadása; a Folyondár együttes és a Sárfehér Néptáncegyüttes délutáni táncháza; Este a Tésztabálon a  Traubi zenekar biztosítja a buli hangulatot a ZÖREY klubban.
További info a Facebook-on


Márton napi libavacsora

“Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Márton napján a naptárban ősidők óta a téli évnegyed kezdő napja, amikor nagy lakomákat és vigasságokat rendeztek: asztalra tették az újbort, ettek-ittak, s fenékig ürítették a poharakat, hogy a következő esztendőre is jó termés legyen.
Ezt a hagyományt eleveníti fel a Vino étterem egy hangulatos gitárzene melletti Márton napi libalakomával és újbor kóstolóval.
Zenél:  Ritmo Guitar – Németh Zsolt 

További info a Facebook-on


VIII. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor és kiállítás

A Vino étterem és Panzió, 2018. október 5-12. között ad otthont a VIII. Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor művészeinek. Az idén 13 alkotó vesz részt a tábor munkájában: Balog József, Biri Ildikó, Gróf Zoltán, Gyalai Béla, Harsányi Zsuzsanna, Király Nikoletta, M. Tóth Zsuzsanna, Mág Tamás, Pósa Ede, Salamon György, Tömpe Emőke, Vincze László, Ziegler Németh Ferenc.
A zárókiállítás ünnepélyes megnyitójára 2018. október 12-én, 17 órakor kerül sor az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban. A tárlat október végéig, 15-18 óra között tekinthető meg. További információ a Facebook-on.


Izsáki Sárfehér Szüret és szüreti Táncház


A sárfehér szőlőtermesztés hagyományai felelevenítése érdekében a Sárfehér Néptánc Egyesület a hagyományőrző szüret szervez 2018. szeptember 15-én.
A rendezvény bázisa a Vino étterem véndiófás kerthelyisége, ahol ekkor történik a felújított kemence felfűtése és megszentelése. A munka után kemencében készült paprikás krumpli vacsora várja a dolgos szüretelőket.

A szüreti táncházban a Suttyomba zenekar húzza a talpalávalót,
További info a Facebook-on


X. Izsáki Tészta Majális

Immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre 2018. április 29-én az Izsáki Tészta Majális a Vino étterem véndiófás kerthelyiségében. Az Izsáki Értéktárban is helyet kapott rendezvényen, a tésztaételekhez az alapanyagot ezúttal is az Izsáki Házitészta Kft. biztosítja.
A családias hangulatú főzés mellett további kiegészítő programok is helyet kaptak. Délelőtt a művelődési házban a kecskeméti Pótszék társulat klasszikus zenével átszőtt mesejátékkal szórakoztja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Folyondár együttes és a Sárfehér Néptáncegyüttes délutáni táncházba hívja a jelenlévőket. Este pedig a ZÖREY klubban Little G Weevil zenekara adott  koncertet.
További info a Facebook-on


Húsvéti locsolóbál

 

A Sárfehér Néptánc Egyesület szervezésében 2018. április 2-ánHúsvét Hétfőn a locsolkodás után – 19:00-tól a Vino pinceklubban Húsvéti táncházat tartunk! A belépés ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az élőzenét a Talléros együttes biztosítja

További info a Facebook-on


XX. Karitász Bál


XX. Karitász Bál – jótékonysági rendezvény – 2018. január 27.
Vidám műsor – vacsora – táncmulatság reggelig – tombola
Belépőjegy 3200 Ft (18 év alatt 1600 Ft)
Pártolójegy: 500 & 1000 Ft
További info a Facebook-on